Асоціація «М’ясної галузі» запропонувала спільну стратегію з підтримки галузі птахівництва і свинарства – збільшити споживання м’яса в Україні. Якщо минулі роки українці м’яса споживали найменше в Європі – до 45 кг на людину в рік при рекомендованій медичній нормі 80 кг в рік, то з 2021 року маємо можливість купувати всі види м’яса – свинину, курятину, яловичину за найнижчими в світі цінами.
Для птахівництва у світі настають непрості часи. Про це повідомляє Rabobank.
Постійніі перебої постачань, спричинених Covid-19, високі ціни на корми, нестабільні економічні умови, велика кількість спалахів пташиного грипу цієї зими, глобальний надлишок пропозиції призведе до того, що галузь зіткнеться з величезними проблемами. Це ключове повідомлення з щоквартального звіту Rabobank з птахівництва.
Розділовий знак кожен сам поставить в 2021 році, там де вважає правильно.
Найвища собівартість свиней в Європі і вдвічі вища за курку на тих само кормах, більші на 40% витрати кормів у собівартості свиней при менших на 30% цінах на корми ніж в ЄС, подорожчання кормів на кінець 2020 року на 50%, зниження доходів населення через COVID-19, відкриття ринку землі і втрата значення свинокомплексів «соціальних проектів» – основні виклики 2021 року.
Через заборони на ввезення української курятини в десятки країн, ймовірно, знизиться ціна на курятину, свинину і яловичину в Україні.