fbpx

face

+38 067 405 43 15

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Імпорт свинини до Китаю в травні зріс майже на 63%

Митні дані показують, що імпорт свинини до Китаю у травні зріс майже на 63% порівняно з аналогічним місяцем минулого року. Така ситуація пов'язана з поповненням запасів провідного світового споживача м'яса напередодні прогнозованого дефіциту.

Імпорт свинини до Китаю у травні склав 187 459 тонн, що є рекордним об'ємом з часів серпня 2016-го, коли імпорт досяг 192,348 тонн. Зростання продовжується в зв'язку з африканською чумою свиней, яка призводить до значних втрат поголів'я.

У першій половині березня ціни на свинину в Китаї стрімко зросли, що призвело до потреби в закупівлі м'яса з-за кордону, включаючи Сполучені Штати. Ціни з тих пір стабілізувалися, як зазначали імпортери та трейдери, попит на імпортну заморожену свинину в останні тижні був дуже слабким на тлі значних запасів свіжої свинини від місцевих фермерів.

Проте, попит, швидше за все, знову зросте в найближчі місяці. На початку поточного місяця в Пекіні заявили, що в травні поголів'я в країні зменшилось на 23,9% порівняно з попереднім роком. В квітні аналітики Rabobank повідомили, що виробництво свинини в Китаї може впасти до 38 млн тонн у 2019 році проти 54 млн тонн у минулому році. Виходячи з наявних світових поставок, за їх словами, імпорт досягне приблизно 4 млн тонн.

Імпорт Китаю за перші п'ять місяців поточного року (до травня) становив 658 236 тонн, що на 19,8% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Незважаючи на очікуваний попит, Китай активізував перевірки імпортного м'яса, і нещодавно закрив доступ до свого ринку трьом експортерам канадської свинини.

За даними Reuters 

849869523 2

Останні новини