fbpx

face

+38 067 405 43 15

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Втрати поголів'я через АЧС у В'єтнамі досягли 2,5 мільйонів голів

Влада відмовляється оголосити спалах національною надзвичайною ситуацією, як це було рекомендовано експертами ФАО.

Кількість свиней, знищених в спробі зупинити поширення вірусу АЧС у В'єтнамі зараз сягає 2,5 мільйонів, повідомляє офіційна доповідь Reuters. Про захворювання вперше було повідомлено в лютому, а до березня експерти ООН (ФАО) рекомендували владі оголосити такий сплеск національною надзвичайною ситуацією, оскільки зараз хвороба розглядається як загроза для продовольчої безпеки країни. Тим не менш, уряд виступає проти такої міри.

"Ми не оголосимо спалах національною надзвичайною ситуацією, оскільки вірус нешкідливий для людей, і спалах не становить загрози національній безпеці", - заявив Нгуєн Ван Лонг, начальник відділу епідеміології Департаменту здоров'я тварин В'єтнаму.

Свинина становить три чверті загального споживання м'яса у В'єтнамі, країні з 95 мільйонами людей, де з 30 мільйонів свиней, вирощених на фермах, більшість споживається всередині країни. В'єтнамський ринок свинини оцінюється в 4 мільярди доларів і становить близько 10% сільськогосподарського сектору В'єтнаму. 

Наразі, декілька країн Азії страждають від хвороби, яка нешкідлива для людей, але смертельна для свиней. З них Китай є найвраженішою країною, кожна провінція якої зазнала спалахів.

 

За даними euromeatnews.com

iStock 166471540

Останні новини