fbpx

face

+38 067 405 43 15

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Традиційний зріст ціни на живі свині притаманний цьому періоду. Але аж ніяк м'ясопереробні підприємства не очікували такого стрімкого підвищення минулого тижня, яке на Сході та Центрі додало 4 грн до ціни за кг живої ваги і склало 45 грн та на Заході плюс 6 грн, що склало 47 грн за кг живої ваги. Таке швидке зростання примусить переробників переглянути свої відпускні ціни для наступної реалізації у торгівельні мережі та підприємства подальшої переробки і виробництва готових виробів.

На світових ринках також відбувся зріст по відношенню до попереднього тижня і в Німеччині він склав 8,7%, що дорівнює 38 грн за кг свині живою вагою, американський ринок додав 8% - 34 грн. Таким чином, український ринок, який відповідав ціні 41 грн за кг живої свині, піднявся ще на 10-15% відповідно до регіонів України. Такі аномальні підвищення цін завжди створюють труднощі у подальшій роботі з партнерами та, в результаті, призводять до підвищення цін кінцевому споживачеві. Більше того, не усі м'ясопереробники мають змогу так само швидко підняти ціну своїм партнерам та кінцевим споживачам і вимушені це робити поступово. 

Насправді, український ринок свинини дуже динамічний. Ціна формується щотижня та здебільшого складається з попиту та пропозиції. Але бувають винятки, коли ціна залежить від настроїв та обставин учасників ринку.

586730982

Джерело: Асоціація "М'ясної Галузі"

 

Останні новини