fbpx

face

+38 067 405 43 15

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

2 січня 2020 року відбулась нарада із галузевими асоціаціями у сфері аграрної політики під головуванням Заступника Міністра розвитку економіки,торгівлі та сільського господарства Тараса Миколайовича Висоцького. На порядок денний було винесено обговорення пропозицій від асоціацій по програмах державної підтримки на 2020 рік, фокусуючись на двох основних аспектах - економічному ефекті (зростанні доданої вартості) та нових робочих місцях.

photo 2020 01 03 10 54 38

 

Голова Ради Асоціації "М'ясної Галузі" Скорик Олександр Олексійович виступив із пропозиціями щодо:

1. Ініціювання внесення змін до Постанови №107 від 07.02.2018 р. в частині м'ясопереробних підприємств та надання можливості скористатись державною підтримкою у вигляді часткового відшкодування вартості будівництва, реконстукції, для подальшого підвищення експортного потенціалу країни та створення нових високотехнологічних робочих місць;
2. Необхідності врегулювання ситуації зі сплатою 20%-вого податку на прибуток та вхідного ПДВ на обладнання, що стає значною перешкодою та ускладнює подальший розвиток вітчизняних підприємств, не сприяючи зацікавленості в модернізаціїї виробництва в зв'язку зі значними витратами;
3. Вирішення питання щодо неможливості отримання підприємствами, які не займаються експортом, кредитної лінії в іноземній валюті.

По завершенні виступів присутніх, Заступник Міністра Т. М. Висоцький підбив підсумок зустрічі, виділивши основні напрямки майбутньої роботи: внесення змін до податкового законодавства (імпортне обладнання, експортне мито, зниження ставки ПДВ); посилення уваги до таких напрямків як тваринництво, садівництво та галузь переробки; акцент на оновленні, модернізації обладнання; створення умов для того, щоб державні кошти стали доступнішими для агросектору.

photo 2020 01 03 10 54 53

Асоціація "М'ясної Галузі" щиро дякує за ініціювання та проведення цього заходу, а також за надання можливості внесення пропозицій з метою покращення умов для агропромислового сектору.

Останні новини