«Butter Steak» від «М’ясторія» – справа не тільки в маслі
Віднедавна, в мережі магазинів-ресторанів «М’ясторія» з’явився справжній витвір м’ясного мистецтва – яловичий стейк, витриманий в фермерському вершковому маслі за спеціальною технологією, що не має аналогів в Україні. Магія цієї гастрономічної фантазії - в поєднанні якісної яловичини, натурального вершкового масла та ретельного управління процесом витримки протягом cеми діб.
Чому «масляний стейк» стрімко набирає популярність серед споживачів і як саме було втілено в життя настільки незвичайну ідею витримки яловичини?
• ІСТОРІЯ СТВОРЕННЯ •
- Що таке баттерстейк?
- Баттерстейк - це ексклюзивна історія про те, як відруб витримується в фермерському вершковому маслі за спеціальною технологією.
- Чи є аналоги таких історій в Україні?
- Ні, як флагман м'ясного авангардизму "М’ясторія" на чолі з бренд-шефом Асмік Гаспарян вперше в нашій країні пропонує такий кулінарний шедевр цінителям стейків.
- У чому ж секрет цього шедевра?
- Магія цієї гастрономічної фантазії - у вишуканому поєднанні якісної української яловичини, натурального вершкового масла і ретельного управління процесом підготовки та витримки протягом cеми діб.
- Підготовки - тобто ви ще й масло самі готуєте?
- Ні, мається на увазі підготовка масла до того стану, в якому буде витримуватися м'ясо. Якщо просто покласти найкраще масло біля найкращого м'яса, магії не буде. Відруб не стане м'якшим, ніжнішим, соковитішим. Все починається з роботи саме над маслом. Шляхом темперування його треба перетворити в субстанцію, яка ніби пластилін, буде щільно облягати відруб. Повторювати його форму, не тріскатися. Таким чином, не буде доступу кисню і весь сік залишиться в м'ясі.
- Отже тепер відруб повністю в маслі, що ж далі?
- Далі 7 днів витримуємо в камері з гімалайської сіллю, в якій підтримується необхідний рівень температури, вологості і циркуляції повітря. Камера має скляну вітрину, через яку всі можуть спостерігати за цими відрубами. Ця вітрина, до речі, є найпопулярнішою вітриною в наших магазинах серед споживачів. Не кожного дня таке побачиш.
- Так, витримали. Тепер можна нарізати, смажити і їсти?
- Зачекайте, масло треба видалити, воно відіграло свою роль, і потім нарізати стейк вже як зазвичай.
- І чим баттерстейк відрізняється від звичайного стейку?
- Незалежно від того, на чому ви смажите, він готується в 2-3 рази швидше. Аромат і смак зовсім інший. Терпкий, вершковий, з легкими нотками виноградних кісточок. Гастрономічне задоволення гарантуємо.
- Як довго ви працювали над винаходом ідеального рецепта?
- Ми постійно працюємо над новинками, якими приємно дивуємо наших клієнтів. Це і пончбургер, і бургер портобелло, і м'ясні роли, і бургер тартар. Хотіли зробити щось нове зі стейками, але за 2 роки нічого кращого, ніж волога і суха витримка, не виходило. Потім прийшла ідея з вершковим маслом.
Ми робили багато невдалих спроб, результатом яких було щось, але це щось не відповідало нашим очікуванням. Тепер ми пишаємося тим, що у нас вийшло. Цитуючи персонажа одного відомого серіалу "інакше навіщо було проходити цей шлях?" І ми впевнені, що здивуємо наших клієнтів цим кулінарним витвором.
- Чудово, вже не дочекаюся, щоб спробувати! Де і коли його можна придбати?
- Баттерстейк можна придбати в магазинах-ресторанах «М’ясторія», проте слідкуйте за розкладом: ці стейки продаються лише в суботу, неділю або п'ятницю. Чекаємо вас з хорошим апетитом!
Зателефонуйте і зробіть попереднє замовлення Баттерстейка вже сьогодні!
тел .+38 (067) 463 63 63
Також, Ви можете скуштувати смачні стейки в магазинах «М'ясторія» або замовити на сайті myastoriya.com.ua