fbpx

face

+38 067 405 43 15

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Інформаційна зустріч в.о. Міністра аграрної політики та продовольства України Ольги Трофімцевої з членами Комітету підприємців АПК

18 квітня, за підтримки ТПП України відбулась інформаційна зустріч в.о. Міністра аграрної політики та продовольства України Ольги Трофімцевої з членами Комітету підприємців АПК, під час якої було презентовано єдину комплексну стратегію та план дій розвитку сільського господарства та сільських територій в Україні на 2015-2020 роки. Друга частина заходу була присвячена виступам, обговоренням та пропозиціям. photo5317005101556149056Асоціація "М'ясної Галузі" поставила декілька актуальних питань, що стосуються діяльності операторів м'ясопереробної галузі. Зокрема, про небажання населення ідентифікувати своїх тварин, а саме ВРХ, так як при їх продажу родина у подальшому втратить право на отримання субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг. За статистикою, у домашніх господарствах населення зосереджено 75 % всього поголів'я ВРХ. Це питання не дозволяє легально працювати операторам ринку. Наш запит із пропозицією прийнято до розгляду. Також зрозуміли, що державної підтримки для м'ясопереробних підприємств, які не вирощують тварин - не існує. Чому? Адже такі підприємства потребують модернізації обладнання, певних реконструкцій та будівництва нових виробничих цехів, приміщень для зберігання продукції, що створить нові робочі місця.Також, м'ясопереробні підприємства провадять зовнішньоекономічну діяльність та, згідно вимогам, мають відповідати належному рівню згідно стандартам ISO та HACCP. На завершення поцікавились думкою щодо угод, які укладаються вже тривалий час між виробниками-постачальниками та роздрібними торгівельними мережами, де останні є домінуючою стороною. Ольга Трофімцева висловила думку, що першим завжди є необхідність знаходження точок дотику та діалогу постачальників з рітейлом, а далі, беручи до уваги досвід інших країн у цьому питанні, напрацювання регуляторної бази. 

Дякуємо ТПП України та в.о. Міністра аграрної політики та продовольства України Ользі Трофімцевій за такі робочі зустрічі та готовність до співпраці!

 

 

Останні новини