fbpx

face

+38 067 405 43 15

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Круглий стіл «Регулювання ринку м’яса: баланс між безпекою споживачів і розвитком бізнесу»

photo 2019 02 19 22 06 13

19 лютого 2019 року в Klitschko Expo згідно ініціативи Офісу ефективного регулювання (BRDO) відбувся круглий стіл за участі профільних асоціацій у галузі тваринництва та м’ясної переробки разом з представниками бізнесу та представниками державних органів влади щодо регулювання ринку м’яса, де були висвітлені основні питання:

  • Ідентифікація та реєстрація тварин: фундамент для цивілізованого простежування ринку.

  • Антибіотики у м’ясі -  як створити адекватне для потреб ринку і охорони здоров’я регулювання?

  • Оцінка впливу на довкілля: екологічне мислення чи перепона для бізнесу?

  • Спалахи АЧС: як зменшити економічні збитки і забезпечити стабільне зростання?

У питанні ідентифікації, виконавчий директор Асоціації «М’ясної Галузі» Віталій Павлівський відмітив, що основна частка поголів’я ВРХ утримується в господарствах населення. Останні, в свою чергу, не виявляють бажання  проводити реєстрацію тварин для подальшого продажу, пояснюючи цей факт скасуванням виплат житлових субсидій. Наступне питання стосувалось програм державної підтримки для учасників м’ясопереробної галузі. Відповідь на питання надав Микола Мороз, директор Директорату безпечності та якості харчової продукції Мінагрополітики. По першому питанню, Микола Мороз зазначив, що така продажа це дохід, по попередньо проведеній консультації з Мінсоцполітики, і краще спрямувати свої зусилля на виплати дотацій населенню, ніж вносити зміни до Положення про порядок призначення виплат житлових субсидій. У відповідь на друге питання, Микола Мороз зазначив про програму державної підтримки на покупку сільськогосподарської техніки та обладнання українського виробництва з посиланням на сайт Мінагрополітики. Після вивчення переліку поданої техніки та обладнання, яке підпадає під програму державної підтримки, наразі важливе обладнання для м’ясної переробки відсутнє.

          photo 2019 02 19 22 06 05  photo 2019 02 19 22 05 57                 

Останні новини