fbpx

face

+38 067 405 43 15

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Українським експортерам м’яса стане доступним один із найперспективніших ринків Африки

 AMG in AFRICA

28 квітня 2023 року Асоціацію «М'ясної галузі» (АМГ) прийняли до Асоціації м'ясних імпортерів та експортерів Південної Африки (Association of Meat Importers and Exporters, AMIE). 

AMIE позиціонує себе як організація, що сприяє чесній торгівлі і глобальному доступу до галузі імпорту-експорту м’яса та птиці в Південній Африці. Співпраця АМГ із AMIE означає для українського м’ясного бізнесу можливість виходу на ще один перспективний ринок збуту із гарантованим захистом прав та рівних можливостей. 

Південна Африка – «м'ясолюбна» країна, яка споживає в середньому близько 58 кг/рік м'яса на людину, що вчетверо більше, ніж у середньому по континентальній Африці – 13,1 кг на людину. Очікується, що сегмент м’яса в Південній Африці зросте на 6,89% (2023-2027), що призведе до обсягу ринку в 5,913 млрд доларів США в 2027 році. 

«Україна має потенціал перетворитися із експортера дешевого зерна на провідного постачальника м’яса та м’ясної продукції у світі. Експорт української свинини за 3 роки може скласти 2 млн тонн на рік. А це вже товари із доданою вартістю – близько 6 млрд євро в рік додатково може отримувати економіка України», – впевнений виконавчий директор Асоціації «М'ясної галузі» Микола Бабенко. 

Для довідки: Асоціація «М’ясної галузі» – об’єднання виробників м’ясної галузі України, частина яких має власне вирощування свиней. Тобто Асоціація відстоює позицію усіх гравців ринку – від вирощування до переробки. АМГ захищає інтереси бізнесу України на національному та міжнародному рівні, сприяє розвитку сировинної бази, забезпечує підтримку у медіа, відкриває нові ринки та канали збуту, організовує міжнародну співпрацю, залучає інвестиції в Україну. 

Читайте більше за посиланням

 

 

Останні новини