Засідання почалося із звіту Олени Дадус – Голови Робочої групи.
Однак, у звіті Голови робочої групи не було відповідей на питання Миколи Бабенка, керівника Асоціації «М’ясної галузі», надісланих секретарю та учасникам групи 28.01.2023.
Ось ці питання:
Від Асоціації «Мʼясної галузі» – роботу керівника Робочої групи з розвитку мʼясної галузі Олени Дадус за 2022 рік визнано незадовільною, такою, що призвела до втрати інвестиційної привабливості галузі свинарства, втрати внутрішнього ринку збуту зернових, дефіциту свиней та подвійного росту цін на свиней та свинину під час війни.
10.02.2023 Тарас Висоцький – перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України очолив Робочу групу з розвитку м’ясної галузі.
Підприємства мʼясної галузі покладають надію, що з новим керівником Робочої групи з розвитку мʼясної галузі в 2023 року розвиток галузі буде розблокований, відновлена інвестиційна привабливість свинарства, а падіння виробництва вдасться змінити нарощенням виробництва.
М’ясна галузь разом із свинарством здатні генерувати 6 млрд євро доданої вартості щороку, збільшити споживання зернових з 2 млн тонн до 10 млн тонн.
Розвиток мʼясної галузі та свинарства – підтримка економіки України під час війни, переконані в галузевій асоціації.