Виробництво свинини в Німеччині скорочується
За даними Федерального статистичного управління (Destatis), виробництво м'яса в Німеччині впало приблизно на 2,6%, або на 102 700 тонн порівняно з першим півріччям 2018 року
У першому півріччі 2019 року на комерційних бійнях Німеччини було забито 29,4 мільйона свиней, великої рогатої худоби, овець, кіз та коней. З урахуванням птиці, бійні виробили 3,9 мільйонів тонн м’яса. Обсяг виробленої свинини в першому півріччі 2019 року склав 2,6 мільйонів тонн: на 3,7% менше, ніж за аналогічний період 2018 року (-100 500 тонн), забито 27,2 мільйона свиней (на 1,2 мільйона менше, - 4,3%).
Загалом в Німеччині свинина становила найбільшу частку комерційного виробництва м'яса (близько 65,8%), на другому місці - м'ясо птиці (20,0%) та яловичина (13,8%). Баранина, козяче та кінське м'ясо в цілому становили лише 0,3% від загального обсягу виробництва м'яса.
За даними www.destatis.de
Джерело: Statistisches Bundesamt (Destatis),2019