fbpx

face

+38 067 405 43 15

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

ЄС потребує збільшення поголів'я : за рік ціни на поросят зросли майже на 75%, і подекуди досягли 35 €

Високий попит на свинину з боку Китаю спричинив зростання ціни на ринку ЄС, більшою мірою з цієї ситуації виграють в першу чергу Іспанія та Німеччина. Незважаючи на те, що наразі виробництво свиней в ЄС нижче, ніж у попередні роки, чіткий намір відновити поголів'я найближчим часом прослідковується в цінах на поросят. За останній рік ціни на них виросли з 20 € до 35 €, повідомляється у звіті Genesus.

"Тенденція до зниження літніх цін, що прослідковувалась раніше, зникла по всій Європі. Зростання на 7 євро центів за кілограм у Німеччині при ціні 1,850 €/кг туші, в США 93,01 ¢ / фунт, ми також спостерігаємо підвищення цін в Данії, Бельгії та Італії. Забезпечення свининою в ЄС поступається за об'ємами іншим рокам. У першому кварталі 2019 року ринок ЄС переробив на 350 000 свиней менше, ніж за аналогічний період 2018 року. Виробництво в Іспанії зросло трішки більше ніж на пів мільйона свиней, в той час як у Німеччині знизилось на 1 мільйон свиней. І хоча поголів'я зменшується, проте досягається більша вага", - пояснює Мерседес Вега, генеральний директор відділення компанії Genesus по Іспанії, Італії та Португалії.

Високий попит з боку Китаю протягом останніх кількох тижнів допомагає іспанським переробним підприємствам спорожнити запаси продукції після кількох місяців спокою, оскільки поточна ціна живої ваги на китайському ринку вдвічі більша порівняно з середньою ціною на іспанського ринку. На даний момент виробники намагаються досягти більшої ваги, щоб отримати максимальний прибуток, але потреба у відновленні поголів'я відчувається в цінах на поросят. "Мабуть, найважливіший маркер ринку, це ціна поросят. За даними від Mercolleida (іспанский ринок свинини) рік тому в цей же час базова ціна становила 20 € ($ 22,20), а цього року - 35 € ($ 38,75), ціна продажу в серпні 2018 року на преміум клас становила 37 € ( $41), і зараз це 58 € ( $64,21), це найвища ціна, яка коли-небудь була зафіксована в цю пору року! Така ціна вказує на оптимізм та впевненість у майбутньому галузі. Минулі роки, вартість живої ваги становила 1,038 € / кг (52,14 ¢ / фунт в США) у 2018 році та 1,028 € / кг живої ваги (51,64 ¢ / фунт) у 2017-му. Ця різниця у цінах показує сьогоднішній напрямок ринку" , - додала пані Вега.

За даними euromeatnews.com

986uj

Останні новини