fbpx

face

+38 067 405 43 15

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

ЄС планує розширити квоти для українського м'яса

ЄC планує розширити квоти по поставкам з України продукції тваринництва. Про це заявив керівник сектора сільського господарства Представництва Європейського Союзу в Україні Крістіан Бен Хелл.

«Після вступу в силу Угоди про асоціацію, український агропродовольчий експорт в ЄС збільшився на 32%. Наш ринок є пріоритетним для вашої країни. Але в Євросоюзі дуже високі стандарти якості для сільськогосподарської продукції. Ми робимо все, щоб дати можливість українським продуктам вийти на ринки ЄС. Зокрема, плануємо розширити квоти для яловичини, свинини, продукції птахівництва тощо», – заявив Крістіан Хелл.

Він також акцентував увагу на пріоритетних напрямках на 2019 рік по наближенню законодавства України в сфері розвитку сільського господарства та сільських територій до законодавства Європейського Союзу.

Зокрема, мова йде законопроект № 6023, який розроблявся більше 2,5 років і повністю відповідає вимогам ЄС та визначає основні географічні принципи України і ЄС. Крістіан Бен Хелл закликав парламентаріїв прийняти цей документ і привернув увагу до законопроекту №9162, який визначає основні принципи аграрного розвитку України і його конкретні напрямки. За словами представника ЄС, цей нормативно-правовий акт є важливим для реалізації завдань, який визначає основні принципи аграрного розвитку України і його конкретні напрямки. Він також є юридичною основою для того, щоб ЄС міг підтримати фінансово розвиток сільських територій в нашій країні.

Крістіан Хелл підкреслив, що європейська спільнота вважає не менш актуальними й інші документи. Зокрема, законопроекти, що регулюють питання управління земельними ресурсами, запобігання рейдерству і використання ГМО. Актуальними для розвитку сільського господарства України є законопроекти щодо розвитку кооперативів (№6527) та про реєстрацію тварин (№9022). Загалом ЄС активно співпрацює з Україною в напрямках фітосанітарії, ветеринарної медицини, продовольчої безпеки і т.п.

За даними agroone.info

4563y4982yu502341

Останні новини