Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 13 - 19 травня 2024 року: 57-58 грн/кг на свиней живою вагою.
Прогнозується, що ціна на свиней наступного тижня буде на рівні 57-58 грн/кг.
Влітку та восени 2024 року ціни на м'ясо очікуються нестабільними. Це питання хвилює, як виробників, так і переробників.
Коли очікувати зміну цін на свиней, як бізнесу пристосуватися до них?
Відповіді на це питання ви знайдете на головному агрофорумі року - Зерно. Свині. М'ясо, який відбудеться 12 червня в Києві, зустрічі виробників та переробників з метою формування спільної міжгалузевої стратегії розвитку.
Провідні експерти та спікери з України та світу поділяться своїми знаннями та досвідом, дадуть практичні поради, як зберегти рентабельність бізнесу в умовах нестабільності.
Зареєструйтеся на форум вже зараз: https://meatindustry.com.ua/
Зерно. Свині. М'ясо - це ваш шлях до успіху!
На німецькій біржі VEZG на наступний тиждень ціни на напівтуші кондиційних свиней – 2,20 євро/кг (93,35 грн/кг), на напівтуші свиноматок – 1,50 євро/кг (63,65 грн/кг). Ціни вказані без ПДВ.
На польській біржі CennikRolnicze середня ціна на живих свиней – 7,03 злотий/кг (69,51 грн/кг). Діапазон цін на живих свиней: 6,50 - 8,00 злотих/кг (64,27 - 79,10 грн/кг).
Джерело: Євростат
Динаміка цін у світі:
🔻 2,21 €/кг (-0%) у ЄС
🔻 1,40 €/кг (-3%) у Бразилії
🟢 1,88 €/кг (+2%) у США
🔻 1,46 €/кг (-1%) у Канаді
Усі ціни вказані за забійну вагу.
Свинина з України могла б зайняти своє місце в глобальному ринку і простимулювати розвиток мʼясної галузі і свинарства України.
Прогнозні ціни на живця свиней в Україні можуть різнитися за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м'ясної галузі.
Довідково
Щотижня Асоціація “М'ясної галузі” готує аналітичний прогноз закупівельних цін на живих свиней забійних кондицій, який оприлюднює на сайті асоціації та надсилає всім зацікавленим.
Прогноз базується на оцінці поточного рівня споживання свинини, змін у структурі попиту та пропозиції, вагомих чинників, які визначають стан м'ясної галузі (сезонні коливання, надходження імпорту, зміни валютних курсів тощо).
Прогнозні ціни акумулюють статистичну інформацію щодо цінової динаміки на ринку та слугують орієнтиром для м'ясопереробних підприємств і свинокомплексів.