Опубліковано: 03 жовтня 2025

«Завжди я чув лише одну стратегію – “потрібно піднімати ціни”. Я ніколи не чув “потрібно зменшувати собівартість”», – заявив Микола Бабенко на прес-конференції УНІАН.

Опубліковано: 03 жовтня 2025

Олег Нів’євський (Київська школа економіки) пропонує на Економічній правді експертизу законопроекту зі зниження ПДВ з 20% до 14% для АПК та про наслідки цього.

Опубліковано: 03 жовтня 2025

Агропромислове виробництво – це єдиний ланцюг, від підприємств рослинництва, тваринництва до переробних виробництв і далі до кінцевого споживача. Неможливо отримати сприятливий економічний результат, стимулюючи одну ланку за рахунок іншої. Зменшення ПДВ на свиней, велику рогату худобу (ВРХ) і сире молоко з 20% до 14% без відповідного зменшення ПДВ на м'ясо, молоко і продукти їх переробки не призведе до зниження цін на продукти харчування для споживачів, а перекладе на переробні підприємства обов’язок платити додатково 6% ПДВ замість виробників.

Опубліковано: 03 жовтня 2025

Діалог між споживачами та свинарями, переробниками, торгівлею та закладами харчування на часі, як ніколи раніше, переконаний Микола Бабенко – виконавчий директор Асоціації “М’ясної галузі”.

“Ми опублікували офіційні дані InterPIG – групи експертів з оцінювання ефективності в свинарстві по витратам кормів в собівартості 1 кг свиней і занепокоєні від загрози для українського промислового свинарства в 2021 році, а відтак і для населення, через можливе значне подорожчання продуктів.