За тиждень на ключовій події для розвитку українського Agri-Food-сектору — New Food Summit — 21–22 листопада в Києві експерти обговорюватимуть найбільші виклики для аграрної та харчової галузей, спричинені війною, а також найважливіші світові фудтренди, які допоможуть розбудувати в Україні Agri-Food-сектор нового покоління.
Партнерами New Food Summit виступають великі гравці Volia Agri-Food Park (генеральний партнер), Enzym Group (інтелектуальний партнер), MХП (стратегічний партнер), АСТАРТА (Smart Agro-партнер), Modern Expo (інноваційний партнер), Нова пошта (логістичний партнер), Райффайзен Банк (фінансовий партнер), HD Group (партнер), Ланет CLICK (діджитал-партнер).
Тема 2023 року – Як українським гравцям не упустити можливостей, що надає світова трансформація ринку їжі.
Про що будуть говорити на цьогорічному саміті?
– Про необхідність побудови Agri-Food-екосистеми в Україні.
– Про світові споживчі та технологічні тренди, які впливатимуть на український ринок – альтернативні протеїни, фортифіковані та функціональні продукти, чесну переробку, clean label і багато іншого.
– Про перспективи української переробки та пошуки ринків збуту.
– Про створення і комерціалізацію проривних продуктів, роботу R&D-центрів, шлях відкритих інновацій.
– Про рекомендації від наших іноземних партнерів стосовно розробки інноваційних смаків і адаптації продуктів для зовнішніх ринків.
– Про виклики різних бізнес-концепцій в умовах війни і створення доданої вартості.
– Про розвиток ніші ready to eat/ready to cook в Україні.
– Про залучення коштів у розвиток українського Agri-Food Tech.
– Про експортні перспективи українських продуктів доданої вартості на світових ринках.
– Про розбудову індустріальних парків в Україні.
Серед спікерів події наступні експерти:
- Надія Бігун, заступниця міністра економіки України
- Олена Вовк, співвласниця біотехнологічної компанії Enzym Group та петфуд-виробника Kormotech
- Петро Пилипюк, співвласник та генеральний директор міжнародної компанії Modern-Expo Group
- Борис Шестопалов, засновник та інвестор Volia Agri-Food Park, співвласник та генеральний директор групи компаній HD-group, співвласник GFS Group
- Андрій Усенко, CEO та співзасновник компанії "Мʼясторія"
- Х’ю Гріффітс (Huw Griffiths), засновник та CEO компанії Besmoke
- Грехем Робінсон (Graham Robinson), керівник відділу досліджень у міжнародній дослідницькій компанії Giract
- Віталій Войтович, засновник та СЕО Premier FOOD Group
- Марина Булацька, заступниця комерційного директора "Сільпо"
- Олена Лемешко, керівниця фуд-напрямів goodwine
- Дмитро Зозуля, радник голови правління МХП з M&A, голова Наглядової ради фонду MHP Food Invest
- Вячеслав Чук, комерційний директор компанії "Астарта"
- Олександр Рибалка, керівник R&D-відділу агрокомпанії Biligrain, доктор біологічних наук
- Олег Шмуляєв, заступник голови правління МХП з маркетингу
- Олександр Приходько, менеджер з розвитку аграрних ринків Програми USAID АГРО
- Олександр Печерицин, директор департаменту аналітичних досліджень Райффайзен Банку
- Вʼячеслав Овечкін, директор департаменту інвестицій Мінекономіки
- Сергій Цівкач, виконавчий директор UkraineInvest
- Андрій Гапук, керівник відділу маркетингу Enzym Group
- Ярослав Мудрий, team lead із розробки інноваційного пакування Нової пошти
- Юрій Пульгун, директор CPG Refine
- Сергій Нечипорук, операційний директор Vitagro
- Євгеній Садовий, директор з перероблення продуктів сільськогосподарського виробництва компанії "Астарта"
- Галина Матвійчук, співвласниця та комерційна директорка Любарецького соєпереробного заводу
- Олег Левченко, співзасновник "Еконінвест Прикарпаття"
- Олександр Місюренко, власник та СЕО компанії Nonpareil
- Пилип Гришин, співзасновник та технічний директор компанії "Прайм Снек"
- Сергій Чепець, генеральний директор компанії GFS
- Роман Черепаха, інвестиційний директор Horіzon Capital
Окремі виступи та питання у дискусіях будуть присвячені розвитку м’ясної індустрії. Зокрема Х’ю Гріффітс (Huw Griffiths), засновник та CEO компанії Besmoke, розповість про розробку інноваційних смаків та ароматизаторів для м’яса та птиці. Грехем Робінсон (Graham Robinson), керівник відділу досліджень у міжнародній дослідницькій компанії Giract, дасть поради українським експортерам м’яса, як адаптувати свій продукт під смаки споживачів різних країн. Андрій Усенко, CEO та співзасновник компанії "Мʼясторія", поділиться, як розвиватись в ніші ready to eat / ready to cook.
Крім того, за підтримки Ukrainian Startup fund відбудеться спеціальна пітчинг-сесія “Food Tech Стартапи”.
New Food Summit – це, передусім, зустріч перших осіб Agri Food-ринку (більше 350 учасників – представників ринку). Але серед учасників ви побачите також Food-Tech-стартапи, інвестиційні фонди, крафтових виробників, тобто всіх учасників ланцюжка “від поля до тарілки”.
На гостей події чекають виступи більше 70 експертів, інноваційна eкспозона, вечірній нетворкінг з благодійним аукціоном та інші цікавинки.
Повна програма New Food Summit 2023 — на сайті: https://bit.ly/4686W2Y
Деталі та реєстрація: https://bit.ly/3QAeu8W