29 березня 2023 року у Києві відбулась масштабна подія для м’ясної галузі України – MeatForum, в якій взяла участь Асоціація «М’ясної галузі». Було обговорено ринок, державне регулювання, стратегії виживання та розвитку, канали збуту та оптимізацію виробничих і бізнес-процесів.
На першій сесії під назвою «Ринок м’яса та м’ясопродуктів», спікером виступав керівник Асоціації «М’ясної галузі» Микола Бабенко, який у своїй промові визначив головні проблеми, що блокують розвиток м’ясної галузі, а саме:
- Стимулювання закриття 2/3 свинокомплексів в Україні;
- Блокування Держпродспоживслужбою перед повномасштабним вторгненням імпорту генетики свиней на 8 місяців.
Також Микола Бабенко розповів, що за рахунок проведення заходів щодо розвитку свинарства, Асоціації «М’ясної галузі» вдалося:
- Почати реалізацію програми «Нове свинарство 2025»;
- Розблокувати розвиток м’ясної галузі;
- Створити при Міністерстві аграрної політики Робочу групу «З питань розвитку м’ясної галузі» (завдяки підтримці Офісу Президента);
- Вперше дати шанс українській свинині потрапити до ЄС.
Асоціація «Мʼясної галузі» глибоко переконана в перспективності розвитку свинарства в Україні, має план його стратегічного розвитку разом з мʼясопереробкою і виступає інтегратором між виробництвом, переробкою та глобальним ринком: «Ми робимо все, щоб ваш бізнес мав перспективу і був рентабельним завжди, не так як було – 2 роки збитки, а потім 1 рік з прибутком. Необхідна золота середина і стабільність для бізнесу, населення, відкриття експорту свинини і підвищення перспектив розвитку у всьому ланцюгу».