Опубліковано: 03 жовтня 2025

 

ПЗВКП «Еліта»: прагнемо, щоб наша продукція викликала довіру, повагу і симпатію у споживачів

 

ПЗВКП «Еліта» доводить: майбутнє продуктивного м’ясного бізнесу України лише за тими виробництвами, які націлені на високий професіоналізм та багаторічну самовіддану працю в галузі агропромислового комплексу. Ми зустрілись з засновником та директором підприємства Мусякевичем Петром Петровичем, для того щоб поговорити на тему філософії та основних цінностей в веденні м’ясного бізнесу.

 

Розкажіть будь ласка, коли було засновано «Приватне заготівельне виробничо-комерційне підприємство «Еліта»?

Наше підприємство було засноване в 1995 році. Працюємо у сфері переробки і продажу охолодженого та мороженого м’яса.

Нам відомо, що  ПЗВКП «Еліта» на даний час є одним із найпотужніших м’ясокомбінатів Західного регіону, з ким співпрацюєте по постачанню?

Свинину закуповуємо на свинокомплексах Івано-Франківської, Чернівецької, Львівської  та Тернопільських областей (ТзОВ «Гудвеллі Україна», ПАП «Фортуна», ПАП «Агропродсервіс», ТОВ «Галичина-Захід», ТОВ «Генетік-Інвест»). Так, ПЗВКП «Еліта» є потужним підприємством, маємо і сучасний м’ясопереробий цех, де встановлено імпортне устаткування, дві холодильні камери, а також чотири морозильні камери, обладнані відповідно до сучасних вимог, два худобо-забійних пункти.

В роботі з партнерами, яких цінностей притримуєтесь?

Ми намагаємося так виконувати свої зобов'язання, щоб перевищити приємні сподівання від співпраці з нами. Наша робота спрямована на встановлення довготривалих, динамічних стосунків, корисних всьому суспільству, адже вважаємо бізнес частиною життя і радіємо вигідній співпраці для усіх сторін.

    

Ні для кого не секрет, що споживач обираючи продукт завжди орієнтується на співвідношення ціни та якості, як ви досягаєте балансу між цими двома показниками?

Щодо ціни, ми намагаємось зробити наші ціни якомога доступнішими для пересічного споживача. Постійне вдосконалення бізнес-процесів і ухвалення правильних рішень в області закупівлі, переробки і логістики дозволяє запропонувати одну з найбільш конкурентних цін на ринку м'яса. Для того, щоб продукція була не лише доступною, але й якісною, на підприємстві впроваджена система управління безпечністю харчових продуктів відповідно до вимог ДСТУ ISO 22000:2007. Працюємо над  впровадженням системи HACCP. Сертифікація м'ясної продукції проводиться лише після ветеринарно-санітарної експертизи, яка проводиться Державною ветеринарною службою України. При сертифікації м'яса перевіряється вміст в ньому  токсичних елементів (свинець, кадмій, мідь, цинк, миш'як, ртуть), нітрозамінів, антибіотиків, пестицидів, радіонуклідів, а також встановлюються мікробіологічні показники і показники свіжості продукту.

А як щодо АЧС, які кроки здійснюєте по недопуску хвороби на виробництво?

На підприємстві в штаті є ветлікар і офіційний лікар ветмедицини, які проводять  щоденні  роботи щодо безпечності живих свиней та готової продукції.

На закінчення розмови, як на Вашу думку - якою повинна бути філософія ведення м’ясного бізнесу, для того щоб досягти успіху на ринку України?

Можу лише сказати, що філософія  ведення  нашого бізнесу – це уважне ставлення до побажань і смаків наших клієнтів, отримання зворотного зв'язку для постійного вдосконалення в якості пропонованої продукції. Ми прагнемо, щоб наша продукція викликала довіру, повагу і симпатію у наших споживачів. Це було, є та буде запорукою успіху будь-якого бізнесу.