Опубліковано: 03 жовтня 2025

 SKOTT SMEAT : Якість - це стиль життя

ТОВ «Лубним’ясо», брендом якого є ТМ Skott Smeat  — приклад того, як саме повинно розвиватись підприємство по виробництву яловичини в Україні. Продукція компанії не лише відповідає міжнародним стандартам HACCP, ISO 22000: 2005, ISO 9001, «Skott Smeat» стали одними з небагатьох вітчизняних виробників, які дотримуються вимог стандарту "HALAL". Про досвід впровадження HACCP, відносини з контрагентами, а також плани на майбутнє розповів директор ТзОВ «Лубним’ясо» Науменко Андрій Володимирович.

 

 

Коли саме вирішили займатись виробництвом виключно яловичини, та чому?

ТОВ «Лубним’ясо» займається виробництвом і реалізацією виключно яловичини з травня 2018 року. Це м'ясо в нашій країні за популярністю      подеколи перевершує свинину. Ні для кого не секрет, що цей продукт відрізняється чудовим смаком, низькою калорійністю і великою користю.

 

На «Лубним’ясо» впроваджено сертифікування «HALAL», його отримання (і, звісно ж, ретельний контроль і дотримання стандартів на кожному етапі роботи потужностей) — є доволі витратною статтею для виробництв...

Так, проте «HALAL» це новий рівень стандартів, що дозволяють істотно розширити ринок збуту. Хоч він і диктує досить жорсткі вимоги ( до сировини, персоналу, виробничих приміщень, інструментів, пакування та маркування ), та це є відмінним показником якості та довіри, без якої на зовнішньому ринку не обійтись

Поділіться досвідом запровадження системи HACCP на вашому підприємстві.

Найважливішим етапом, при впровадженні системи управління безпечністю харчових продуктів на нашому  підприємстві була зміна психології співробітників всіх рівнів, усвідомлення важливості питань, пов'язаних з безпекою продукції, формування розуміння того, яким має бути сучасне управління організацією для досягнення максимальної результативності забезпечення безпеки харчових продуктів. Впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів на підприємстві – процес тривалий, який стосується всіх служб і всього персоналу. Він не обмежився  тільки розробкою документації та дотриманням  елементарного порядку на виробництві. Для впровадження дієвої системи управління безпечністю харчових продуктів необхідно було, насамперед, навчання найвищого керівництва, групи НАССР, персоналу, який виконує роботи, що впливають на безпеку продуктів та осіб, відповідальних за здійснення оперативного контролю. Виникнула необхідність у зміні технологічних процесів, методів упаковки, перегляд вимог до постачальників сировини і матеріалів та навіть заміна виробничого обладнання і перепланування приміщень. Робота по удосконаленню системи управління безпечністю харчових продуктів на нашому  підприємстві не припиняється, щоденно вносяться пропозиції та корективи по всіх етапах виробництва.

В зв’язку з сертифікуванням НАССР, які заходи біобезпеки впроваджені на виробництві?                                                                         

Минулого року в ході перевірки співробітників Держпродспоживслужби було підтверджено сертифікацію HACCP на нашому підприємстві.

  • Дезбар’єри (територія та виробництво)

  • Клінічний огляд ВРХ

  • Медичне обстеження персоналу

  • Контроль дотримання правил гігієни

  • Заходи по дератизації

  • Заходи по дезінсекції

  • Заходи по дезінфекції

  • Контроль санітарної обробки виробничих цехів, обладнання, автотранспорту

  • Мікробіологічні дослідження проб води, повітря, пакувальних матеріалів

  • Мікробіологічні дослідження готової продукції

 

Як на сьогоднішній день складаються відносини з контрагентами ? Чи легко знайти надійних постачальників тварин?

З огляду на те що вимоги до якості продукції  «HALAL» передбачають допускати до забою тільки тих тварин, які вирощуються та утримуються згідно вимог стандартів GSO 993:2005 та GSO 2055-1:2005, а саме:

  • в раціоні годівлі ВРХ не використовуються зерносуміші та комбікорми з ГМО, відходи харчової промисловості (маляс, дріжджі, біодобавки, м’ясо-кісткове борошно)

  • при лікуванні шлунково-кишкового тракту, вим’я, шкірного покриву не використовуються спиртові настоянки

  • тварини не отримують гормональних препаратів

  • водопостачання з артезіанської свердловини, без хлорування

  • гуманне поводження з тваринами

ТОВ «Лубним’ясо» співпрацює тільки з тими постачальниками, які можуть довести, що ці умови виконуються.  Це засвідчується довідками про умови утримання та поквартальними  лабораторними дослідженнями води та кормів, які додаються до кожної партії, що постачається (Експертний висновок на воду, Експертний висновок кормів (силос, сінаж, комбікорм).  Спеціалісти з якості та спеціалісти ветеринарної служби нашого підприємства періодично  проводять аудити господарств на відповідність умов утримання ВРХ вимогам «HALAL».  Ми закуповуємо худобу на кращих фермах України, що мають всі сертифікати якості, а також гуманні та комфортні умови утримання тварин, з якими у нас склалися надійні партнерські відносини за останні роки.  ТОВ «Лубним'ясо» відкрите до співпраці з однодумцями, що також ставлять перед собою мету  - виробництво яловичини найвищого класу.

Цілі на майбутнє: чого прагнете досягти? 

Є багато планів та ідей стосовно розвитку нашого підприємства, але основною ціллю на сьогодні є оптимізація виробничого циклу переробки та стабільність в роботі. Наше підприємство завжди було і є спрямованим на розвиток та удосконалення. З дня заснування компанії і до сьогодні ми постійно намагаємось розвивати всі сфери виробництва та ніколи не зупиняємось на досягнутому. Навчання співробітників, нове сучасне обладнання, високий рівень технічної оснащеності. Великий акцент робимо саме на задоволенні клієнта. Ми завжди намагаємось вести гнучку політику та підлаштовуватись під покупця.

Ваше підприємство щорічно збільшує обсяги продукції та є одним з найсучасніших м’ясопереробних підприємств України, в чому секрет успіху ? 

Наша компанія дуже стрімко розвивається і на сьогодні налічує більш ніж 130 співробітників. Роль та участь кожного з них є дуже важливою на нашому підприємстві, тому ми намагаємось для всіх створити максимально зручні умови. Наша команда – це професіонали своєї справи. Ми завжди прагнемо, щоб в колективі панувала невимушена атмосфера, довіра та максимальне порозуміння. Адже всі ми знаємо, що успіхом будь-якої справи є команда, яка працює, як один механізм: злагоджено та заради однієї цілі.  Тому секрет успіху Skott Smeat – це наш колектив.

 

Офіційний сайт : skottsmeat.com