Експорт американської свинини скорочується
Поширення АЧС у світі спричинило певне зростання попиту на свинину, проте США не змогли збільшити об'єми експорту цього виду м'яса в першому кварталі 2019 року. Навпроти, в порівнянні з попереднім роком, обсяг експортованої свинини зменшився.
Експорт свинини із США в першому кварталі 2019 року був на 6% нижчим за минулий рік, що склало 600,268 млн тонн. У грошовому еквіваленті зниження відбулось на 14% (експортери отримали 1,47 млрд доларів). У першому кварталі 2019 року експорт склав 24,4% від загального виробництва свинини (у 2018 році цей відсоток складав 26,6%).
В середині 2018 року експортери свинини із США зіткнулися з 20-відсотковим митом з боку Мексики у відповідь на американські тарифи на імпорт сталі та алюмінію. Тож в першому кварталі 2019 року експорт до Мексики знизився на 13% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, зниження в грошовому еквіваленті склало 29%. США все ще залишається основним постачальником свинини до Мексики, проте Канада, Чилі та ЄС змогли завоювати частку ринку у 2019 році, до того ж виробництво свинини у Мексиці значно зросло.
США також зіткнулись з підвищенням тарифів в Китаї, від стандартних 12% до 62%. Це ускладнює можливість скористатися збільшенням попиту на імпортну свинину в Китаї, який аналітики прогнозують у другій половині 2019 року через поширення АЧС. Протягом березня експорт із США до Китаю знизився на 20%.
Японія не наклала жодних нових тарифів на американську свинину, проте експорт із США невигідний в порівнянні зі свининою з ЄС, Канади та Мексики через укладені нові торговельні угоди. Як і у випадку з яловичиною, цей розрив збільшиться, якщо США та Японія не досягнуть торговельної угоди. Протягом першого кварталу обсяги експорту із США до Японії були на 9% нижчими, ніж в минулому році.
За даними сайту pig333.com