Опубліковано: 28 квітня 2024

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 5 – 11 жовтня 2020 року: 45 – 47 грн/кг на свиней живою вагою.

Ціни на свиней в Україні укріпилися на фоні зменшення цін на свиней і свинину в ЄС. Зокрема в Німеччині ціни на свиней в серпні зменшилися на 0,2 євро/кг до 1,27 євро/кг, в Нідерландах та Бельгії відповідно до 1,04 та 0,87 євро/кг.

Стимулює ріст цін на свиней в Україні скорочення поголів’я свиней впродовж минулих років та висока собівартість у переважної більшості виробників.

Законодавча ініціатива про зменшення ставки ПДВ на живих свиней з 20% на 14%, очевидно, не призведе до зменшення ціни на них, а перекладе обов’язок сплачувати додатково 6% ПДВ від виробників на переробників при продажі м’яса.

Прогнозні ціни на живця свиней в Україні можуть різнитися за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м'ясної галузі.

Джерело: Євростат

Середні ціни в Європі стабілізувались порівняно з падінням минулого тижня. Німеччина змогла стримати проникнення вірусу на свинокомплекси.

Перед підприємствами м’ясної галузі стоять завдання, які неможливо вирішувати поодинці: розвиток сировинної бази, відкриття нових ринків і каналів збуту, захист інтересів українських виробників тощо. Асоціація “М’ясної галузі” запрошує до вступу в асоціацію м’ясопереробні підприємства, які прагнуть долучитися до прогресивних змін на ринку. Більше інформації про Асоціацію та умови набуття членства в ній – на сайті: https://association-mg.com.ua

Довідково

Щотижня Асоціація “М'ясної галузі” готує аналітичний прогноз закупівельних цін на живих свиней забійних кондицій, який оприлюднює на  сайті асоціації та надсилає всім зацікавленим.

Прогноз базується на оцінці поточного рівня споживання свинини, змін у структурі попиту та пропозиції, вагомих чинників, які визначають стан м'ясної галузі (сезонні коливання, надходження імпорту, зміни валютних курсів тощо).

Прогнозні ціни акумулюють статистичну інформацію щодо цінової динаміки на ринку та слугують орієнтиром для м'ясопереробних підприємств і свинокомплексів.