fbpx

face

+38 067 405 43 15

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 28 вересня – 4 жовтня 2020 року: 44 – 45 грн/кг на свиней живою вагою.

Ціни залишаться на рівні минулого тижня. Попит на свинину в Україні сталий, однак скорочення поголів’я свиней  та масове закриття свинокомплексів останні роки призвели до дефіциту і росту цін на свиней. Дефіцит змушує споживачів платити вищу ціну за свинину.

Прогнозні ціни на живця свиней в Україні можуть різнитися за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м'ясної галузі.

world-pig-prices_en (2)-01.png

Джерело: Євростат

Середні ціни на півтуші свиней у Євросоюзі впали на 19%. На це вплинуло підтвердження ще декількох випадків АЧС у Німеччині, а також те, що на 17 свинофермах було проведено забій усього поголів’я. Натомість світові ціни зросли, що пов’язано зі зменшенням імпорту з Європи до таких країн як Китай.  

Перед підприємствами м’ясної галузі стоять завдання, які неможливо вирішувати поодинці: розвиток сировинної бази, відкриття нових ринків і каналів збуту, захист інтересів українських виробників тощо. Асоціація “М’ясної галузі” запрошує до вступу в асоціацію м’ясопереробні підприємства, які прагнуть долучитися до прогресивних змін на ринку. Більше інформації про Асоціацію та умови набуття членства в ній – на сайті: https://association-mg.com.ua

Довідково

Щотижня Асоціація “М'ясної галузі” готує аналітичний прогноз закупівельних цін на живих свиней забійних кондицій, який оприлюднює на  сайті асоціації та надсилає всім зацікавленим.

Прогноз базується на оцінці поточного рівня споживання свинини, змін у структурі попиту та пропозиції, вагомих чинників, які визначають стан м'ясної галузі (сезонні коливання, надходження імпорту, зміни валютних курсів тощо).

Прогнозні ціни акумулюють статистичну інформацію щодо цінової динаміки на ринку та слугують орієнтиром для м'ясопереробних підприємств і свинокомплексів.